171117 SH Itext171117 SH171117 SH0

Historisk sus med sjel

Som gjest på Skagen Gaard får du del i en bit av norsk historie. Enten du skal holde et privat selskap eller kommer som konferansegjest, ønskes du hjertelig velkommen til Saltstraumen av vertskapet Pål Skjegstad og Anne Jakhelln.

Gården ble bygd i 1624. Da sendte Kristian kvart en danske greve til Saltstraumen. Han skulle være stasjonert der for å samle inn skatter til kongen, og måtte ha et sted å bo.


- Etter hvert gikk den over til å bli en vanlig gård som drev med fiske og dyrehold. Den ligger på en øy, og var uten fast forbindelse helt frem til 1980-tallet. Beliggende midt i hjertet av Saltstraumen, med sterke strømmer, var det ikke bare-bare å komme seg hit, sier Pål.  


Opp gjennom årene har Bodø kommune drevet gården både som Nordlands første fattighjem, og senere som alders- og sykehjem. I dag bor ekteparet Pål og Anne selv på gården, og driver den som et sted for selskaper, kurs og konferanser.


171117 SH Itext


- Dette er et fantastisk sted å være på! Vi har en stor driftsbygning, og tar i mot gjester til småkurs, konferanser, selskaper, familieselskaper, eventer og helgebesøk. I midtukene kommer det bedrifter og organisasjoner fra hele landet som har små, intime møter. På helgene kan det også være møter, men i sommersesongen fra mai til september er det mye familieselskaper, kick-offer og eventer.


Skagen Gaard har en kapasitet på opp mot 40 personer til selskaper, og 25 personer til overnatting. Rett utenfor dørene venter et vell av aktiviteter, som hesteridning, fjellturer til Per Karlstad-tinden, brevandringer, kajakk- og kanoturer og havfiske, for å nevne noen.  


- Folk trives veldig godt her, for Skagen Gaard har en veldig god stemning. Det er et hus det ikke finnes så mange av, ikke her i nord i hvert fall, med tømmervegger og mye sjel. 


171117

Les mer...

2017-05-03 15.45

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv