153065 FB153065 FB0

Et verdig farvel med hjelp fra Fredrikstad Begravelsesbyrå

Fredrikstad Begravelsesbyrå, Klemet Johansen AS, har hjulpet familier i sårbare situasjoner helt siden 1885. Byrået tilrettelegger for alle typer trossamfunn, og kan ta seg av hele prosessen i forbindelse med en begravelse.

   – Vi har fått gode tilbakemeldinger fra pårørende som ønsker å få ordnet alt på ett sted. Vi videreformidler tjenester til forskjellige leverandører. Mange familier vil snakke med noen når de skal planlegge en begravelse til tross for at man i dag kan handle alt på nett, forteller Ulf Jakobsen, daglig leder og eier av Fredrikstad Begravelsesbyrå som holder til lett tilgjengelig litt utenfor sentrum i Fredrikstad.

Gjennom samtaler med de pårørende, hjelper byrået familien med hvilke valg som må tas i forhold til planlegging av seremoni, gravstein, urnenedsettelse o.s.v.

   – Man må være glad i mennesker og i å hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon, forteller Jakobsen. Selv kom han fra bygge bransjen, og tok over byrået i 1997 som i dag har seks ansatte. De er alltid tilgjengelige på telefon utover kontortid.

Som gravferdskonsulent blir man etter hvert en god menneskekjenner.

   – Det kan være store forskjeller fra familie til familie, og en utfordring kan være å tilrettelegge en seremoni hvor alle får oppfylt sine ønsker. Kirken har også sitt program å gå etter når det gjelder begravelser, til tross for at kirken også har blitt veldig fleksibel. Ellers anpasser vi oss og legger til rette for alle typer seremonier. Vi har god dialog og et godt samarbeid med de forskjellige menighetene og trossamfunn, sier Jakobsen.

Fredrikstad Begravelsesbyrå ordner også alle praktiske oppgaver knyttet til et dødsfall. De opplever at mange familier tar kontakt generasjon etter generasjon.

  – Bransjen har utviklet seg og det har blitt mye større krav til samarbeid mellom de forskjellige involverte i dag. Vi har blant annet blitt mye flinkere til tilrettelegging og veiledning i forhold til økonomi. Vi klarer å hjelpe familier med å tilrettelegge en fin seremoni i forhold til familiens økonomi, og prisinformasjon er viktig for oss!

Jakobsen håper at bransjen i tiden som kommer får fortsette å jobbe tilnærmet slik de gjør i dag.

   – Vi ønsker og tror på å møte pårørende ansikt til ansikt vil være viktig i årene som kommer, kanskje viktigere en noen gang da vi snart lever på nett. Vi må ikke glemme at vi som gravferdskonsulenter møter mennesker i en meget sårbar situasjon i livet.


Les mer...

2015-06-11 09:30

194026w2

Sliter du med muskelsmerter eller migrene? Da bør du oppsøke Cryoklinikken Porsgrunn!

Artikkel Hos Cryoklinikken Porsgrunn kan du få redusert både smerter, betennelser og fettceller, ved hjelp av en helt naturlig kuldebehandling.
195004w4

Fitore fra FRK BEAUTY er nest best i verden på vippeextensions

Artikkel Fitore Rexhepi Kalludra er bare 29 år, men har allerede rukket å åpne salongen FRK BEAUTY og utvikle sitt eget vippemerke. I tillegg er hun rangert som nummer 2 i verden på sitt felt.

  Kontaktinformasjon

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  193w2

  Hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv